Om Bara Balans

Vår vision

Leva ditt liv utan hinder

Våra värderingar

Att med omtanke och energi arbeta för ditt välbefinnande och din hälsa utifrån modern kunskap i ett professionellt möte

Balans

Allt är som det ska vara, kroppens funktioner i harmoni 

Efter att ha levt med kronisk långvarig smärta som sjukvården inte kunde hjälpa mig med började jag söka egna vägar för att bli bättre. Jag är en envis person som inte ville acceptera att jag skulle behöva göra inskränkningar i mitt liv på grund av att det kändes som att min kropp inte ville samarbeta. Jag hade kronisk värk i händerna, jag var stel i alla leder, jag hade ofta värk i muskler samt att hela jag var smärtöverkänslig. Att ta på sig kläder kunde vara en kamp mot smärtan, likaså kliva upp ur sängen.

Det första jag gjorde var att se över min kost och livsstil, efter förändringar inom det området upplevde jag snart en stor förbättring av mina smärtsymtom men det fanns områden jag inte kom åt.

Jag började då utbilda mig till Optimumtränare och redan efter att ha gjort de första övningarna under två veckor kände jag att jag blev mycket bättre. Efter utbildningens slut kunde jag göra allt jag kunnat tidigare. Jag kunde använda mina händer och min kropp igen. Jag kunde återuppta mitt aktiva liv som jag trivs med.

Efter det blev jag också intresserad av psykets påverkan på välbefinnandet. Jag insåg att allt hänger ihop och för att må optimalt bra behövs balans inom alla områden. Balans i kropp och själv behövs för att uppnå det som jag kallar för välbefinnande. Smärtfrihet, ork och mod att våga leva livet.

Jag brinner för att hjälpa andra människor och nu har jag fått fantastiska verktyg.

Med hjälp av träning och coachning kan vi tillsammans hjälpa dig bli smärtfri.

/Christin

Balans i hälsa och kost. Vår allmänna hälsa och den kost vi äter har ett mycket starkt samband. För att kroppen ska fungera på alla sätt måste våra celler må bra och ha de bästa förutsättningarna. Vår kropp och våra celler får sina byggstenar från det vi äter och dricker.

Balans i kropp- och kostsammanhang kallas homeostas. Homeostas innebär att kroppen alltid vill vara i balans. Alla reaktioner har en motreaktion. Exempelvis är zink en viktig mineral för att upprätthålla immunförsvaret men om det är en obalans i kroppen mellan zink och koppar kan det istället leda till ohälsa. Således påverkar allt vi äter hur vår kropp mår.

På min resa genom kostens djungel har jag hittat en väg som kunnat bota mig. Genom att äta det kroppen behöver för att ha hälsa har min inflammatoriska tarmsjukdom helt försvunnit, från operationer och starka läkemedel till ett liv i balans.

Många av dagens så kallade välfärdssjukdomar kan helt undvikas med en balanserad och hälsosam kost. Viss kost skapar inflammation medan andra näringsämnen kan minimera och ibland eliminera inflammation.

Sedan 2002 har jag varit legitimerad sjuksköterska men med mitt intresse för att balansera kroppen med hjälp av kosten har jag nu även utbildat mig i näringsfysiologi vid Karolinska institutet.

På Bara balans kan jag hjälpa dig att utvärdera den kost du äter idag och hur den påverkar din hälsa samt hjälpa dig att skapa mer balans i din kost. Att bli fri från sjukdom är ingen garanti, ibland behöver kroppen stöd av läkemedel men studier och erfarenhet visar att de flesta obalanser kan rättas till med hjälp av en sund kost.

/Carl